U trendu

Harčenko i Kuvalja u Beogradu: Za sport bez politike

BEOGRAD – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko sastao se danas u Beogradu sa direktorom Biciklističkog saveza Republike Srpske i prvim čovekom Balkanske biciklistiscke unije Vladimirom Kuvaljom sa kojim se saglasio da ruski i beloruski sportisti moraju imati pravo da se takmiče pod sopstvenom zastavom.

Kako se navodi u saopštenju, tokom razgovora u Beogradu zaključceno je da ruski sportisti bezrazložno trpe sankcije i da su nepravedno izopšteni iz takmicenja, te da se sutra tako nešto može desiti bilo kojoj drugoj zemlji.

Poručeno je da će iz Republike Srpske i Srbije uvek imati podršku, te da bi i sportske organizacije trebalo da podrže stavove koje zastupaju srpski lideri Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Prilikom sastanka dogovoreno je pokretanje tri projekta na kojima će se zajednički raditi, a koji bi zauvek mogli da promene svet savremenog sporta. Da li će to biti pod okriljem postojećih međunarodnih sportskih organizacija ili nekih novih ostaje da se vidi.

Kuvalja se od početka specijalne vojne intervencije Rusije u Ukrajini zalaže da sportisti ne smeju trpjeti posledice, te da im mora biti omogućeno parvo da se takmiče.

Ipak, to im u najvećem broju slucajeva nije dozvoljeno, pa polako dolazi vreme da se preispitaju mogućnosti drugačijeg načina organizovanja, gđe bi svi koji su uključeni imali iste startne pozicije i pođednake uslove, ne mešajući politiku na sportske terene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar