U trendu

Ivanović protiv Ji Fan Si u prvom kolu Vimbldona

Srpska teniserka Ana Ivanović počeće takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni, Vimbldonu protiv Kineskinje Ji Fan Si, dok će Jelena Janković igrati protiv Ruskinje Elene Vesnine, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

Sedmi nosilac Ivanović je igrati protiv 173. teniserke sveta, a u drugom kolu mogla bi da igra protiv Amerikanke Betani Matek Sends.

Ivanović bi u osmini finala mogla da igra protiv Španjolke Karle Suares Navaro, a u četvrtfinalu sa prvom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja takmičenje počinje duelom sa Ruskinjom Margaritom Gasparjan.

Mogući četvrtfinalni parovi su još Marija Šarapova – Lucija Šafarova, Karolina Voznijacki – Simona Halep i Petra Kvitova – Jekaterina Makarova.

Jelena Janković će igrati protiv 89. igračice sveta Elene Vesnine, a ako prođe, u drugom kolu igraće protiv pobednice duela Elene Rodine iz Rusije i Britanke Lore Robson.

Dvostruka pobednica Vimbldona Čehinja Petra Kvitova će odbranu titule početi protiv Holanđanke Kiki Bertens i nalazi se u istom delu žreba sa Jelenom Janković.

Marija Šarapova će takmičenje početi protiv mlade Britanke Džoane Konte, a Simona Halep protiv Jane Cepelove.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu protiv Italijanke Roberte Vinči, a Bojana Jovanovski protiv Tatjane Marije iz Nemačke.

U prvom kolu igraće se italijanski duel između Frančeske Skjavone i Sare Erani, kao i duel američkih teniserki Venus Vilijams i Medison Brengl, ali i slovačkih Danijele Hantuhove i Dominike Cibulkove.

Takmičenje na Vimbldonu, najprestižnijem teniskom turniru, počeće u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.