U trendu

Javor čuva drugo mesto, Vojvodina preskočila Partizan

Fudbaleri Javora iz Ivanjice zadržali su drugo mesto na tabeli Super lige Srbije, pošto su večeras u gostima pobedili Voždovac sa 2:0 u utakmici devetog kola domaćeg šampionata.

Javor je u vođstvo doveo Eliomar Silva u 50. minutu golom iz slobodnog udarca.

Pobedu gostiju potvrdio je Stefan Dražić u 72. minutu.

Eliomar Silva je pokušao sa oko 20 metara, ali je njegov udarac bio blokiran, međutim, lopta je nezgodno odskočila, domaći igrači se nisu najbolje snašli, što je Dražić iskoristio i bez većih problema savladao Zorana Popovića.

Javor je drugi na tabeli 19 bodova, četiri manje od prvoplasirane Crvene zvede, dok je Voždovac na 12. mestu sa devet bodova.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 3:2.

Domaća ekipa je do prednosti stigla u 15. minutu golom Ognjena Ožegovića, koji glavom savladao golmana Metalca posle kornera koji je izveo Aleksandar Stanisavljević.

Samo pet minuta kasnije mrežu Metalca zatresao je i Marko Ivanić na asistenciju Danila Sekulića. Inicijativu i dominaciju na terenu Vojvodina je krunisala još jednim golom, a strelac trećeg pogotka u 41. minutu bio je Marko Vukčević.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu, Metalac je smanjio rezultat na 3:1 golom Luke Merdovića.

Metalac je u 58. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Miloš Rnić zaradio drugi žuti karton, ali su gosti i pored toga igrali otvoreno i u nastavku i pokušavali da ugroze gol Vojvodine.

Gosti su kraja meča uspeli samo da smanje rezultat golom Aleksandra Sedlara u 78. minutu.

Vojvodina posle devet odigranih kola ima pet pobeda, jedan poraz i dva remija, pa je sa 16 bodova „preskočila“ Partizan i stigla do trećeg mesta na tabeli Super lige Srbije. Ekipa Metalca je na 13. mestu sa devet bodova.

Fudbaleri Radničkog i Mladosti odigrali su u Nišu nerešeno 1:1.

Mladost je povela golom Saše Jovanovića u 46. minutu, dok je izjendačenje Radničkom doneo Nemanja Lukić Perišić minut pre kraja utakmice.

Utakmica u Nišu počela je sa 15 minuta zakašnjenja jer kola hitne pomoći nisu stigla na vreme na stadion.

Jagodina je, ranije danas, u gostima pobedila OFK Beograd sa 2:0, Borac je na svom terenu savladao Novi Pazar sa 3:0, dok su Rad i Spartak odigrali nerešeno 3:3.

Crvena zvezda je juče u 149. „večitom“ derbiju pobedila Partizan sa 3:1, dok je u petak Čukarički slavio protiv Radnika sa 2:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.