najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kajakaši presrećni, najavljuju medalje u Riju

Srpski kajakaši, osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Milanu, rekli su danas da su presrećni zbog ostvarenih uspeha.

Milica Starović i Dalma Ružičić-Bendek osvojile su srebrnu medalju u trci na 500 metara i tako izborile normu za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

“Stvarno sam zadovoljna jer smo u ovakvoj konkurenciji uspele da se prvo izborimo za finale, da izborimo kvotu za Rio i da osvojimo medalju”, rekla je Starovićeva posle trke.

Ona je istakla da je prezadovoljna kako je odveslana trka u žestokoj konkurenciji.

“Bilo nam je napeto ovih dana jer se nije išlo direktno u polufinale pošto je bilo puno prijavljenih posada, ali drago mi je da smo psihički, jer smo fizički svakako spremne, izdržale do samog kraja i osvojle medalju”, kazala je Starovićeva.

Srbija je, takođe, osvojila i dve bronzane medalje. Marko Tomićević i Milenko Zorić bili su treći na 1.000 metara, a Nebojša Grujić i Marko Novaković na 200 metara. Oni su takođe obezbedili učešće na Olimpijskim igrama.

Tomićević je kazao da njegova posada ide na zlatnu medalju u Riju.

“Išli smo na zlato, nismo taj cilj ispunili, ali medalja je medalja. Ispunili smo olimpijsku normu što je najvažnije i sve ide svojim tokom, pa ćemo u Riju da idemo na zlatnu medalju”, rekao je Tomićević.

Novaković i Grujić su imali problem, pošto je finale veslano dva puta. Prvi put je proglašen pogrešan star, ali većina takmičara nije to registrovala pa su izveslali celu deonicu.

Finale je ponovljeno posle samo 40 minuta.

“Prvu trku smo izveslali maksimalno i tek kad smo prošli kroz cilj su nam sudije rekle da se trka ponavlja. Fizički i psihički spremamo se za tu jednu trku i ta druga nije bila planirana, ali šta je – tu je. Osvojiti dve medalje u razmaku od 40 minuta stvarno je veliki uspeh i to govori da smo spremni i da od nas mogu da se očekuju velike stvari u budućnosti”, rekao je Grujić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike