U trendu

Kalipari predavac na „Beogradskog košarkaškoj klinici“

BEOGRAD – Čuveni američki košarkaški trener sa Univerziteta Kentaki Džon Kalipari biće predavač na “ Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković“, čime je nedvosmisleno potvrđeno da će trenerski seminar u glavnom gradu Beograda biti najkvalitetniji na svetu ove godine.

O kakvom se stručnjaku radi najbolje svedoči podatak da je Kalipari clan „Kuće slavnih“ u Springfildu, osvajač NCAA šampionata 2012. godine, trener čija su čak 52 igrača draftovana u NBA, od čega su četvorica bili prvi pikovi, što je rekord u Americi i koji na Univerzitetu Kentaki ima ugovor vredan 9,27 miliona dolara.

„Opsežne pripreme za 21. izdanje Beogradske košarkaške klinike počeli smo još u septembru prošle godine“, istakao je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljevic i najzaslužniji čovek što će Kalipari držati predavanje srpskim trenerima.

„U kontakt sa Džonom Kaliparijem stupili smo preko Dražena Zlovarića, bivšeg pomoćnika Rika Barnsa, trenera Univerziteta Tenesi. Barns je svojevremeno bio predavac na „Klinici“ i bio je oduševljen našim seminarom i nacinom na koji se vrši edukacija trenera u Srbiji. Kalipari je od mnogo ljudi i trenera iz Amerike dobio najbolje moguće preporuke i to je osnovni razlog što je pristao da dođe u Srbiju“, objašnjava Vasiljević.

Treneri u Srbiji zaista će imati veliku privilegiju, jer je Kalipari zvezda američke košarke, a prema najavama trebalo bi da održi predavanje na temu svojih napadackih akcija“, dodao je Vasiljević.

Uz Kaliparija, na „Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković“, koja se održava 1. i 2. jula, među predavacima ce biti legendarni italijanski trener Etore Mesina, zatim najbolji trener Evrokupa ove sezone Dušan Alimpijević i šef strucnog štaba berlinske Albe, ovogodišnjeg osvajača Kupa Nemacke – Izrael Gonzales.

„Lista predavaca time nije zaključena, jer smo u završnim pregovorima sa još jednim trenerskim velikanom iz Amerike. S obzirom da je naš seminar ove godine poneo ime Dušana Ivkovića, imamo dodatnu obavezu da „Klinika“ bude organizavona na vrhunskom nivou“, zaključio je Vasiljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.