U trendu

Kirjos izazvao incident, pretio da će da napusti meč (video)

Nik Kirjos poznat je po svom žestokom temperamentu, a ništa drugačije nije bilo ni na meču druge runde „Mari river“ turnira u Melburnu.

Kirjos je igrao meč protiv sunarodnika iz Australije Harija Burčijea, kada je došlo do sukoba sa sudijom Načom Forsadelom.

Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića prvo je u nekoliko navrata ulazio u verbalnu raspravu sa Forsadelom zbog vremena koje mu je bilo potrebno da uzme peškir, da bi stvari eskalirale nakon što je sudija dosudio prekoračenje vremena dozvoljenog za servis:

“To je moj potez. Ne igram više. Odlazi odavde”, poručio je sudiji Australijanac.

Kada je rasprava počela da se odvija dalje, Burčije je počeo da moli Kirjosa da se vrati na teren. Umesto toga, on je seo i nastavio sa diskusijom:

“To je moj pokret, odatle počinje, Ne razumem. Krenuo sam da serviram. Zašto si to dosudio? Zašto si to uradio? Svaka tehnika je drugačija, želim objašnjenje”. pitao je besni Kirjos.

Zatim je prešao na nešto teže reči:

“U tenisu su zapravo sudije glavne, zar ne? Vi vodite sve? Vi ste zapravo samo dodatak svima nama. Video sam sat, bilo je na 3, 2, 1, i počeo sam da povlačim lopticu za servi kada je pozvao kršenje. Tenis nije o njemu. On je samo dodatak kako bi ovo sra*e išlo tečno. On je sada navodno pametan magarac a ja ću morati da budem kažnjen zbog toga. Zašto oni misle da su glavni?”

Zatim je prešao na pitanje o kazni:

“Da li ću biti kažnjen, da ili ne? Izgubio sam već dosta novca zbog ovakvih sitnica”, rekao je on.

To ga ipak nije sprečilo da zabeleži pobedu 6:2, 7:6 bez većih problema.

U narednoj rundi ga očekuje duel sa teniserom iz Hrvatske, Bornom Ćorićem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.