U trendu

Klatenburg: Razmislio bih o prelasku u kinesku Super ligu

Jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija Englez Mark Klatenburg rekao je da bi razmislio o prelasku iz Premijer lige u kinesku Super ligu.

Kineski klubovi su prethodnih godina potrošili nekoliko stotina miliona dolara na dovodjenje poznatih igrača, a juče je Argentinac Karlos Teves prešao u Šangaj Šenhua i prema navodima svetskih medija, postao najplaćeniji igrač u istoriji.

„Nisam dobio ponudu, ali ako stigne razmotrio bih je. Ali, za sada i dalje uživam radeći za Premijer ligu i Evropsku fudbalsku uniju (Uefa)“, rekao je Klatenburg za Asošiejted pres.

Klatenburg (41) je ove godine sudio finale Evropskog prvenstva, Lige šampiona i FA kupa. Proglašen je za najboljeg sudiju u 2016. godini početkom nedelje u Dubaiju.

„Sudije se nikada nisu vodile isključivo novcem. Radi se o drugačijem poslu, možda da pomognemo razvoj fudbala. Ako se to ne dogodi sada, pokušaću u budućnosti. Nešto kao što je uradio Hauard Veb (u Saudijskoj Arabiji) gde u stranoj zemlji pomažete razvoj sudija“, rekao je on.

„Važno je imati pravi kvalitet sudjenja koji ide uz odgovarajući nivo fudbala. Kina će u narednim godinama postati veliki igrač… Ako žele da budu ozbiljni po pitanju lige, onda će morati da imaju dobru strukturu. Sudjenje je veliki deo fudbala“, dodao je Klatenburg.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.