KLS će biti neizvesna i zanimljiva

Treneri ekipa koje će učestvovati u Super ligi Košarkaške lige Srbije (KLS) ocenili su da će predstojeće takmičenje biti zanimljivo i neizvesno i najavili su da će igrati najbolje što mogu.

Super liga počinje sutra i biće podeljena u dve grupe. U Grupi A igraće branilac titule Crvena zvezda, kao i FMP, Tamiš i Metalac. U Grupi B su Partizan, Mega Leks, Borac i Konstantin. Utakmice će se igrati dva puta nedeljno i liga će biti završena do sredine juna.

Mečevi polufinala igraće se na dve dobijene utakmice, a finale i borba za treće mesto igraće se na tri pobede. Ove sezone se igra meč za treće mesto jer će Srbija sledeće sezone imati tri mesta u Jadranskoj ligi.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je prioritet za njegovu ekipu da se prilagodi ritmu.

„Mi posle ovolikog broja utakmica i završetka takmičenja u kojima smo učestvovali ulazimo u domaće prvenstvo posle određenih problema sa povredama. Prioritet nam je da se adaptiramo na ovu situaciju. Očekujem da ćemo dobro raditi, da ćemo kroz utakmice biti samo bolji i da na kraju budemo najbolji“, rekao je Radonjić novinarima u Kući košarke u Beogradu.

Zvezda je igrala u četvrtfinalu Evrolige i osvojila je Jadransku ligu, dok su ostali klubovi imali oko dva meseca pauze, što se nikada nije dešavalo. Radonjić i ostali treneri nisu znali da procene da li je gore igrati previše ili premalo.

„Nije pametna ta vrsta analize. Sačekaćemo da vidimo šta je gore. Teško je to proceniti, ima tu još momenata koji mogu da odluče osim broja mečeva, kao što su loš dan ili povrede. Treba to da se ostavi i da se proanalizira na kraju, ali mislim da to neće uticati na izgled i kvalitet šta će pokazati“, rekao je Radonjić.

On je kazao da tim ima problema sa povredama, ali da nisu ozbiljne.

Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da će ritam takmičenja dovesti do pada kvaliteta na kraju sezone.

„Od 7. maja do 12. juna pobednik može da odigra znate koliko mečeva, što garantuje gotovo sigurno pad kvaliteta u finalu, jer se ligaški deo igra sa više odmora. Mi smo u najboljem izdanju bili na kraju ABA lige. Pričali smo šta i kako mislimo što počinjemo borbu za trofej posle ovolike pauze. Postoje dve verzije, vaše je u koju ćete da verujete. Sve što se ove sezone dešavalo nam ne daje za pravo da bilo kome pretimo ili bila šta obećavamo. Probaćemo da na terenu budemo bolji“, rekao Džikić.

Crno-beli imaju problema sa povredama, ali je Džikić rekao da one nisu najveći problem.

„Mi nismo imali problema do humanitarne utakmice sa Megom, kada smo zaradili dva preloma. Džamar (Vilson) i Novica (Veličković) imaju te povrede. Mihajlo Andrić trenira sa nama, ali je van ritma. Ali, povrede su manji problem od ritma. Suprotno od Zvezde, mi smo igrali premalo, oni previše. Videćemo šta je gore“, rekao je Džikić.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ocenio je da će liga biti ujednačena i da će ekipe koje dolaze iz KLS biti ozbiljan protivnik.

„Verujem da će liga biti zanimljiva jer su ekipe iz KLS uspevale i ranije da iznenade ABA ligaše. Moja je uspela i izborila ABA i verujem da sada te ekipe imaju iste ambicije, pre svega FMP, koji je iskočio i bio zasluženo prvi. Verujem da će te ekipe biti ozbiljan protivnik. Nama je plan da odigramo što bolje i izborimo ABA ligu. Ako to uradimo, onda možemo i o višim ciljevima“, rekao je Milojević.

On je kazao da je u Megi situacija s povredama „standardno loša“, a nije znao da kaže kako će pauza uticati na tim.

„Mi proše godine nismo dobro reagovali kad smo imali mesec dana pauze. Kao igrač se nisam susretao sa pauzom od dva meseca, a ni kao trener. Verotvatno niko nema iskustva jer se ovo nikada nije dešavalo“, rekao je Milojević.

Trener FMP-a Slobodan Klipa kazao je da njegov tim jedva čeka da počne Super liga.

„Nama čekanje nije bilo otežavajuća okolnost, motivisano smo radili. Čeka nas šest utakmica. Bili smo prvi u KLS-u i mislim da u ovom trenutku možemo da se suprotstavimo ABA ligašima. Oni su projektovani da igraju polufinale. Mislim da uz ogromnu ambiciju možemo da im napravimo probleme“, rekao je Klipa.

Trener Tamiša Bojan Jovičić kazao je da je i njemu i celom klubu čast što je u ovakvom društvu.

„Ovo je kruna našeg rada u sezoni. Napravili smo veliki podvig jer smo takmičenje počeli sa tri poraza, a na kraju završili drugi, iza FMP-a, koji je prema mom mišljenju na nivou ABA ligaša. Naše ambicije su velike, ali nisu realne. Želimo da protiv ABA ligaša i FMP-a zabeležimo bar jednu pobedu. U svakom slučaju, nećemo u utakmice ulaziti spuštenog garda“, rekao je Jovičić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.