U trendu

Konte: Italiju svi poštuju

Selektor italijanske reprezentacije Antonio Konte rekao je danas da mu je žao zbog igrača što nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj i da mu je bila čast da predvodi državni tim, pošto će ovog leta preuzeti Čelsi.

Italija sinoć nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Bordou izgubila od aktuelnog svetskog prvaka Nemačke posle izvodjenja penala sa 7:6. U regularnom delu utakmice bilo je 1:1.

„Šteta zbog igrača, a za mene je bila velika čast da predvodim reprezentaciju. Igrači su dali sve što su mogli. Svi su nas poštovali na turniru“, rekao je Konte, preneo je sajt Fudbal Italija.

Konte je sinoć poslednji put predvodio reprezentaciju Italije, pošto će ovog leta preuzeti Čelsi.

„Sada ću uzeti nedelju dana odmora, da me prodje razočaranje zbog poraza i onda ću početi novu avanturu. Znam da će biti teško, ali volim izazove“, rekao je Konte.

On je zahvalio na saradnji stručnom štabu i svima u fudbalskom savezu, kao i medijima, koji njegovoj ekipi pre početka turnira nisu davali velike šanse.

„Znam da nisam laka osoba za saradnju, ali upoznali smo se za ove dve godine i stekli uzajamno poštovanje. Ljudi nisu isti, ali kada se upoznaju, osećaju razumevanje i poštovanje jedni prema drugima. Reprezentaciji želim sve najbolje. Mislim da smo ostavili snažnu bazu za buduće uspehe. Najvažnije sa ovog Evropskog prvenstva je što smo osigurali da Italiju svi poštuju, uključujući evropske i svetske prvake. Hvala svima od srca“, rekao je Konte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.