U trendu

Košarkaši Partizana poraženi od Olimpijakosa u Evroligi

ATINA – Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Atini od ekipe Olimpijakosa 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4) u meču sedmog kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Kevin Panter i Džejms Naneli sa po 14 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Kostas Slukas sa 17 poena, Saša Vezenkov je ubacio 15, dok je Janulis Larencakis dodao 14.

Partizan posle sedam kola u Evroligi ima tri pobede i četiri poraza. Olimpijakos je u dosadašnjem delu sezone ostvario učinak od pet pobeda i dva poraza.

Košarkaši Partizana nastupili su u Atini sa devetoricom igrača. „Crno-beli“ nisu mogli da računaju na Alena Smailagića, Dantea Egzuma, Balšu Koprivicu, Aleksu Avramovića, Danila Anđušića i Uroša Trifunovića.

Partizan će u narednom kolu, 18. novembra u Beogradu dočekati Makabi, dok će Olimpijakos gostovati Bajernu.

Olimpijakos je bolje ušao u meč i u šestom minutu stigao do prednosti od 11:2. Domaći košarkaši su održavali prednost i prvu četvrtinu su dobili 22:14. Olimpijakos je u 12. minutu prvi put stekao dvocifrenu prednost (27:16). „Crno-beli“ su tri minuta kasnije serijom 9:3 smanjili vođstvo domaćeg tima na 30:25. Košarkaši Olimpijakosa su prvih 20 minuta rešili u svoju korist 45:38.

Domaći košarkaši su otvorili drugo poluvreme trojkom Papanikolaua (48:38), ali je usledila serija Partizan od 5:0. Međutim, igrači Olimpijakosa su dodali gas i treću četvrtinu su dobili rezultatom 68:54. Igrači „crno-belih“ su loše ušli u poslednji deo meca, pravili su veliki broj grešaka, a košarkaši Olimpijakosa su pogađali iz svih pozicija. Partizan je u poslednjoj četvrtini postigao samo četiri poena, a Olimpijakos je na kraju zasluženo slavio sa 87:58.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar