U trendu

Košarkaši Srbije poraženi od Grčke na Kritu

Košarkaši Srbije izgubili su večeras u Iraklionu, na Kritu, od selekcije Grčke sa 63:70 (18:16, 14:19, 15:16, 16:19), u prvom kolu Grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Srbija je trenutno treća na tabeli sa četiri pobede i tri poraza, dok je Grčka, baš kao i Nemačka, zadržala maksimalni učinak.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Stefan Jović dodao 11, a Nemanja Bjelica devet. Grke je do nove pobede vodili Jorgos Printezis i Nik Kalates sa po 15 poena, dok je Kostas Slukas ubacio 11.

U prvom poluvremenu nijedna ekipa nije uspela da stekne veću prednost od tri poena, da bi Grčka na početku treće četvrtine prva stigla do dvocifrene prednosti. Poenima Burusisa i Papanikolaua, Grčka je posle tri minuta igre u drugom poluvremenu stigla do 42:32, a trojkom Kalatesa i do maksimalnih plus 12 (48:36).

Izabranici Aleksandra Djordjevića su u finišu tog dela igre, poenima Nedovića i Bogdanovića, prišli na samo dva poena zaostatka – 48:47.

Srbija je u poslednju deonicu ušla sa minus četiri, ali je posle nekoliko greški Grka i trojki Bogdanovića i Micića izjednačila na 57:57.

Posle nekoliko dobrih minuta srpskih košarkaša usledili su „prazni“ minuti tokom kojih je Grčka napravila seriju 6:0 i povela sa 63:57. Aktuelni vicešampioni sveta do kraja meča nisu uspeli da ugroze prednost Grčke pa su upisali treći poraz.

Srbija u narednom kolu kvalifikacija dočekuje poslednjeplasiranu Estoniju. Taj meč je na programu u nedelju od 20.15 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.