U trendu

Košarkašice Srbije ubedljivom pobedom nad Švedskom do polufinala EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Beogradskoj areni u četvrtfinalu deklasirala Švedsku sa 87:49 (21:12, 22:9, 21:12, 23:16).

Ekipa Marine Maljković plasmanom u polufinale izborila je i plasman na kvalifikacioni olimpijski turnir koji će se početkom 2020. godine igrati na četiri mesta.

Srbija će u polufinalu Evropskog prventva u subotu od 20.30 u Beogradskoj areni igrati protiv Španije.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ana Dabović sa 19 poena, dok su Aleksandra Crvendakić i Jelena Bruks dodala po 11.

U selekciji Švedske istakla se Frida Eldebrink sa 12 poena, a jedan manje ubacila je Regan Magariti.

Izabranice Marine Maljković su sjajno počele meč, pa su već u prvoj deonici stigle do dvocifrene prednosti. Predvodjene sjajnom Dabović, koja je u prvoj deonici ubacila 14 poena, Srbija je na tri i po minuta pre kraja tog dela igre imala plus 11 (16:5), da bi na prvi odmor otišla sa devet poena prednosti (21:12).

Trojka Crvendakić, potom dve Nevene Jovanović i, na kraju, trojka Sonje Petrović bile su samo najava onog što sledi u drugoj četvrtini. Borbena Srbija je tokom tog dela igre povećavala prednost i ona je u jednom momentu iznosila maksimalnih 24 poena – 43:19.

Ništa se na terenu nije promenilo ni u nastavku. Srbija je sve držala u svojim rukama, nije bilo drame, ni straha, a oko 6.500 navijača u Areni je moglo da uživa i čeka kraj meča da sa košarkašicama proslavi plasman u polufinale šampionata Evrope.

Šut za tri poena je sjajno služio srpske košarkašice i u trećoj deonici koju su završile sa 31 poenom prednosti, tokom četvrte je bilo i plus 40, a kraj utakmice su dočekale sa 38 poena viška na svom kontu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.