U trendu

„Kralj Nole uradio ono što Rafa i Rodžer neće nikad“

Svetski mediji ne štede komplimente na račun Novaka Đokovića, nakon što je osvajanjem Sinsinatija postao prvi u istoriji koji je kompletirao „Zlatni masters“.

Najupečatljiviji tekst objavila je španska „Marka“, koja konstatuje da je Đoković uradio ono što niko iz njegove generacije, a posebno Rodžer Federer i Rafael Nadal, teško da mogu ikad.

„Federer ima 37 godina i nedostaju mu Monte Karlo i Rim, gde uopšte ne igra u poslednje vreme, dok Nadal, koji trenutno ima 33 mastersa, dva više od Đokovića, nema titule u Majamiju, Šangaju i Parizu“, konstatuje španski list.

„Marka“ ističe da će se, ako ovako nastavi, Srbin brzo vratiti na poziciju broj 1, kao i da se nada da na predstojećem US openu Đoković i Nadal neće biti u istoj polovini žreba.

Ugledna italijanska „Gazeta delo sport“ donosi naslov koji govori sasvim dovoljno“Kralj Nole osvojio sve masterse“ i posebno naglašava da je trofej u Sinsinatiju osvojio protiv Federera, koji je prethodno dobio svih sedam finala, od čega tri protiv Đokovića.

Francuski „Ekip“ je kratak i jasan sa „Istorijski Đoković“ i podseća da je srpski teniser jedini igrač ikad koji u riznici trofeja ima sve grend slemove, sve masterse, završni Masters i Dejvis kup.

I mediji u regionu veličaju uspeh srpskog tenisera, a hrvatski „Index“ tvrdi da je Đoković apsolutni favorit broj 1 na predstojećem US openu, gde Nadal brani titulu.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)