Krstajić: Idemo u Ukrajinu da ne izgubimo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da očekuje da će biti teško protiv Ukrajine u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici.

„Biće teško. Biće interesantna utakmica. Idemo tamo da ne izgubimo. Imamo svoje ideje“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će igrati protiv Ukrajine i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi rival u junu, reprezentacija Ukrajine je, po rečima Krstajića uz Srbiju i Portugal pretendent na prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

„Radi se o čvrstoj, kvalitetnoj ekipi kojoj je cilj da se plasira na Evropsko prvenstvo. Portugal, Ukrajina i mi smo glavni favoriti za prva dva mesta“, kazao je Krstajić.

Selektor je istakao da se nada dobrim rezultatima.

„Ako imate dobar rezultat, biće vam lakše, bolja atmosfera i mirnije ulazite u sledeće utakmice. Litvaniju ne treba zapostaviti i staviti u drugi plan. Najvažnije je da gledamo svaku utakmicu posebno. Bolje je sa samopouzdanjem. Imali smo dobre rezultate, bez poraza smo osam utakmica i cilj je da nastavimo tako. Ne lebdimo i živimo od prošlosti, ne dičimo se s tim. Tako je kako jeste, koncentracija je maksimalna. Odgovornost je velika“, naveo je Krstajić.

Srbija neće moći da računa na povredjenog Sergeja Milinković-Savića. Krstajić je u boljoj situaciji nego na prošlom okupljanju, kada je mnogo igrača otpalo sa spiska.

„To je sastavni deo posla i života. Najviše bih voleo da su svi zdravi. Ali, šta je – tu je. Sedam igrača je nedostajalo na prošlom okupljanju. Takav je sticaj okolnosti. Igrači koje smo tada naknadno zvali i to je najbitnije“, kazao je Krstajić.

Kapiten ekipe Aleksandar Kolarov rekao je danas da ništa neće biti gotovo posle utakmice sa Ukrajinom.

„Imali smo duge sezone, ali kako je za nas, tako je za njih. Ukrajina je za nas u ovom trenutku najbitnija utakmica. Jedva čekamo da izadjemo na teren jer nam taj duel mnogo znači. Ta utakmica može mnogo da nam donese, ali kako god da bude, sigurno je da ništa neće biti gotovo posle nje“, rekao je Kolarov.

Srbija je gubila od Ukrajine u poslednje četiri utakmice. Sve su bile prijateljske.

„Možda ova prva kvalifikaciona bude dobra po nas. Čeka nas teška utakmica, dobra su i organizovana ekipa. Igraju dosta dobro u defanzivi, tvrda su ekipa. Nadam se da ćemo na pravi način da odgovorimo svim zahtevima koji su pred nama“, kazao je Kolarov.

Utakmica sa Ukrajinom igraće se 7. juna u Lavovu, dok je duel sa Litvanijom tri dana kasnije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.