U trendu

Liverpul siguran protiv Hadersfilda, Svonsi pobedio Arsenal

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u gostima Hadersfild sa 3:0 u 25. kolu engleske Premijer lige, dok je Svonsi na svom terenu posle preokreta sa 3:1 trijumfovao protiv Arsenala.

U trećoj utakmici 25. kola prvenstva Engleske igranoj večeras Vest Hem i Kristal Palas su igrali nerešeno 1:1.

Liverpul je na gostovanju protiv Hadersfilda tokom cele utakmice bio bolji rival, a ekipa Jirgena Klopa povela je sjajnim golom Emrea Džana u 26. minutu, da bi Roberto Firmino u prvom minutu sudijske nadoknade vremena duplirao vodjstvo.

Drugo poluvreme igralo se u nešto laganijem ritmu, a jedini gol vidjen je u 77. minutu kada je Mohamed Salah realizovao jedanaesterac zbog faula minut ranije na Džejmsu Milneru.

Liverpul je četvrti na tabeli Premijer lige sa 50 bodova koliko ima i trećeplasirani Čelsi s utakmicom manje, a Hadersfild je 14. sa 24.

Svonsi je pred svojim navijačima posle preokreta pobedio Arsenal za koji je debitovao Henrih Mhitarijan i tako potvrdio da je u dobroj formi.

Ekipa Arsena Vengera povela je golom Naća Monreala u 33. minutu, da bi Sem Klukas samo nekoliko sekundi kasnije doneo izjednačenje domaćinu. Preokret velškom timu doneo je Džordan Aju u 61, da bi konačnih 3:1 postavio Klukas u 86.

Svonsi je ovim trijumfom napustio zonu ispadanja i sada je 17. sa 23 boda, dok je Arsenal šesti sa 42.

Kristal Palas, za koji je celu utakmicu odigrao srpski reprezentativac Luka Milivojević, poveo je na gostovanju protiv Vest Hema pogotkom Kristijana Benteka u 24. minutu.

Vest Hem je izjednačio iz penala u 43. minutu, zbog prekršaja nad Havijerom Ernadesom, golom Marka Nobla.

Kristal Palas je 12. sa 26 bodova, dok je Vest Hem 10. sa bodom više.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.