najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lokti optužen u Brazilu zbog lažne prijave o pljački

Brazilska policija optužila je američkog plivača Rajana Loktija za podnošenje lažne prijave o pljački posle incidenta u kome je učestvovao tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Kako su danas preneli brazilski mediji, policija će obavestiti Loktija o optužnici, kako bi odlučio da li će osnovati svoj tim za odbranu u Brazilu. Optužnica će biti poslata i Etičkoj komisiji Medjunarodnog olimpijskog komiteta.

“Istraga je juče završena a član olimpijskog tima SAD, plivač Rajan Lokti optužen je za lažno prijavljivanje krivičnog dela”, navodi se u saopštenju policije.

Slučaj je predat specijalnom sudu u Brazilu koji ima nadležnost nad krivičnim delima povezanim sa velikim sportskim dogadjajma.

Sud, koji je osnovan pre početka Svetskog fudbalskog prvenstva 2014. godine, ovlašćen je da prima slučajeve direktno od policije, kada su u pitanju manje optužbe, bez potrebe za tužiocem.

Loktijeva portparolka Melisa Nejtan rekla je da plivač neće komentarisati optužnicu.

Lokti je tokom Igara u Riju rekao da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom. On je rekao da su na povratku u olimpijsko selo 15. avgusta opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku.

Plivači tada nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo.

Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.

Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

Kako je tada navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

Lokti je odmah posle incidenta otputovao iz Brazila, a ostala trojica plivača su pre povratka u SAD dali izjavu u tužilaštvu.

Lokti, osvajač 12 olimpijskih medalja, planira da napravi pauzu u plivanju, ali želi da se vrati na vreme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Posle incidenta u Riju njega su napustila četiri sponzora, medju kojima Spido i Ralf Loren.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike