U trendu

Luka Adžić: Želim da nadmašim oca (video)

Tata je oduševljen, njegove kritike su dobronamerne, a moj sledeći cilj je gol u derbiju, kaže Luka Adžić, sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Ivana Adžića.

„Sve mi se lepo namestilo, znao sam da ću postići gol iako nije bila laka situacija. Čim je lopta završila u mreži, adrenalin me je „razvalio“, otrčao sam da slavlje podelim sa navijačima. Sreća je neopisiva, ovo je moj prvanac za prvi tim. Prvi san mi se ostvario. Od četvrte godine igram fudbal, od šeste sam u Zvezdi, za ovo se živi“, mladalački i veselo, opisivao je Luka Adžić svoje najveće trenutke sreće u dosadašnjoj igračkoj karijeri.

Debitovao je Luka u prijateljskom meču protiv Ludogoreca u novembru 2015. Tada mu je trener Grof Božović šmekerski poručio „Mali, uđi i igraj kako znaš i biće sve u redu“.

– Slično me je posavatovao i sada kada sam ulazio protiv Metalca. Rekao mi je da driblam, brzo šutiram, što su moji najveći kvaliteti. Ispalo je fenomenalno, ni dan posle pogotka još nisam svestan šta sam uradio. Saigrači su mi čestitali, dobijam pohvale sa svih strana. Svi smo, i ja i moja porodica, sve ovo euforično doživeli.

Otac Ivan, koji je pre dve decenije izrastao u kapitena prve generacije „posle Barija“, najviše ga usmerava u karijeri.

– I on je oduševljen, iako ne voli mnogo da me hvali. Više sam navikao na njegove kritike, koje su dobronamerne. Od njega dobijam najbolje i najznačajnije savete. Nekada mi je smetalo kada bih čuo da me guraju zbog ćaleta, ali sam te stvari odavno prevazišao. Na terenu se sve vidi, a ja ću se potruditi da budem i bolji od oca. Želim da se dokažem u Zvezdi, postanem igrač, osvajam trofeje. Imam ugovor do 2018, o inostranstvu ne razmišljam.

Sledeći Lukin san je da…

View this post on Instagram

Prvenac🔴⚪️💣💪 90' #winner💪

A post shared by Luka Adzic (@adzinho17) on

– Postignem gol u derbiju – odgovara iz topa. – Bio sam strelac na dva poslednja meča sa Partizanom u omladinskoj ligi, ali ono pravo će biti tek kada to uradim za prvi tim, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.