U trendu

Lukić i Kijanović bez polufinala na SP u Beogradu

BEOGRAD – Srpski atletičari Anja Lukić i Aleksa Kijanović nisu uspeli da izbore plasman u polufinale Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu u svojim diciplinama.

Lukić je trčala četvrtoj kvalifiakcionoj grupi u trci na 60 metara prepone i zauzela 4. mesto vremenom od 8.25, a ovaj rezultat nije bio dovoljan za polufinale.

„Nisam zadovoljna, očekivala sam da trčim oko ličnog rekorda, a to bi bilo dovoljno za polufinale. Ovaj rezultat nije toliko loš, ali očekivala sam više. Teren je odličan, atmosfera je sjajna. Mnogo mi je drago što sam se kvalifikovala preko norme za svoje prvo svetsko prvenstvo, koje je pritom u Beogradu“, rekla je Lukić.

U kvalifikacijama muškaraca na 60 metara, Kijanović je u prvoj grupi zauzeo peto mesto sa vremenom 6.80 sekundi.

„Zadovoljan sam što se uopšte takmičim na svetskom, ali nisam zadovoljan plasmanom.Prvi start je bio mnogo bolji, kasnije sam promašio i jurio ostale, međutim nije bilo tako lako da ih stignem i u poslednja 3- 4 metra sam osetio bol u zadnjoj lozi koji sam osetio i na mitingu u Areni. Drago mi je sto sam sam imao priliku da učestvujem pred svojom publikom, jer nisam imao prilike da učestvujem na Evropskom prvenstvu. Sada mi se ispunila ta zelja“, rekao je Kijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.