najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Matek-Sends i Šafaržova u finalu dubla Ju-Es Opena

Betani Matek-Sends i Lucje Šafaržova plasirale su se danas u finale teniskog Otvorenog prvenstva SAD u dublu, pošto su pobedile Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu u dva seta, 6:2, 7:6(4).

Amerikanka Matek-Sends i Čehinja Šafaržova, koje su 12. nositeljke, bile su sigurne u prvom setu, u kome su iskoristile prvu šansu i napravile brejk protiv petih nositeljki.

One su onda u osmom gemu još jednom oduzele Ruskinjama servis i dobile prvi deo igre sa 6:2.

Vesnina i Makarova počele su drugi set brejkom, ali su Matek-Sends i Šafaržova odmah uzvratile za 1:1. Oba para čuvala su svoj servis do kraja, tako da je meč otišao u taj-brejk.

Makarova i Vesnina su počele mini-brejkom taj deo igre, ali su im rivalke odmah uzvratile, a onda i ponovile to i povele sa 4:3, pa 5:3, ali su Ruskinje uspele da spasu dve meč lopte, da bi Matek-Sends i Šafaržova još jednim brejkom došle do finala.

Šafaržova i Matek-Sends osvojile su već dva grend slema, ali oba prošle godine, kada su došle i do polufinala Ju-Es Opena.

One će se za trofej boriti sa pobednicama duela prvih nositeljki Karolin Garsije i Kristine Mladenović iz Francuske, protiv šestih nositeljki Martine Hingis i Koko Vandevej.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike