Mega na Bahamima protiv Kentakija

BEOGRAD – Košarkaši Mege otputovali su na Bahame, gde će u sklopu priprema za novu sezonu odigrati prijateljsku utakmicu protiv čuvenog američkog Univerziteta Kentakija.

„Ukazana nam je velika čast, jer ćemo biti u prilici da odmerimo snage sa najuspešnijim američkim koledž timom svih vremena, koji predvodi legendarni trener i član Kuće slavnih Džon Kalipari. I ne samo to, duel, koji je na pogramu 12. avgusta, sat iza ponoći po našem vremenu, predstavlja centralni događaj na njihovoj turneji na Bahamima“, izjavio je generalni menadžer Goran Ćakić.

Kako je naveo, Mega je u zvaničnom programu najavljena kao „evropski Kentaki“ zbog brojke od devet draftovanih igrača u NBA u periodu od 2014. do 2017. godine, po čemu je odmah iza, upravo Kentakija sa 14 i Đuka sa 10 igrača.

„Time ne može da se podiči nijedan klub van američkog kontinenta. Takođe, utakmica će biti direktno prenošena na najpopularnijoj američkoj sportskoj televiziji ESPN i to u udarnom terminu, što dovoljno govori kakav tretman imamo“, poručio je Ćakić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike