U trendu

Meloun: Moramo da sačuvamo MVP-ija od povreda

DENVER – Trener Denvera Majk Meloun izjavio je da će do početka plej-ofa pokušati maksimalno da odmori svog najboljeg igrača i glavnog pretendenta za MVP titulu Nikolu Jokića.

Ekipi Nagetsa je do kraja ligaškog dela ostalo još tri utakmice, a Denver je jedina ekipa Zapadne konferencije koja je u poslednje tri godine svaki put uspevala da obezbedi prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

„Nikola i ja sarađujemo već šest godina. Imamo izvanredan odnos, kao trener – igrač, kao prijatelji. Učestalo razgovaramo na temu da mu se potencijalno smanji minutaža ili da eventualno preskoči neku utakmicu“, rekao je Meloun novinarima posle meča sa Šarlotom u kome je njgov tim trijumfovao 117:112, a Jokić pružio još jednu blistavu partiju sa 30 postignutih poena.

Srpski centar je odigrao svih 69 dosadašnjih utakmica ligaškog dela, sa više od 26 minuta na parketu u proseku.

Trener Nagetsa je nedavno izjavio da Jokić ne želi da preskače utakmice, da to jednostavno nije u skladu sa njegovim mentalnim sklopom zbog načina na koji učen da se odnosi prema košarci u Srbiji.

Ipak, nakon što je do kraja sezone ostao lišen pomoći Džamala Mareja zbog povrede, Meloun želi po svaku cenu da Jokića sačuva zdravog i odmornog za izazove koji Nagetse očekuju u plej-ofu.

„Istinski poštujem Nikolu koji se ponosi na to što želi da igra svake večeri. S druge strane, moramo da budemo pametni. Ne samo zbog Nikole, već i zbog naše ekipe. Doživeli smo već dovoljno povreda. Nije nam potrebno da MVP i to ubedljivi MVP, doživi bilo kakvu povredu pred start plej-ofa“, konstatovao je Meloun.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar