Mijailović: Partizan ostaje u Evrokupu, naše mesto je uz elitu

BEOGRAD – Košarkaši Partizana ostaju u Evrokupu i naredne sezone ponovo će tražiti svoj put do Evrolige, saopštio je danas predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Crno-beli su imali ponudu da igraju naredne sezone FIBA Ligu šampiona, ali su odlučili da ostanu u takmičenju pod okriljem Evrolige.

„Partizan je minule bio iznad nivoa Evrokupa, prerasli smo to takmičenje i organizaciono i rezultatski. Ovo je možda moja najteža odluka u životu, možda i u klupskoj istoriji. Nisam hteo sam da donosim odluke, jednoglasno su donete. Hvala FIBA i Evroligi na partnerskoj saradnji, ova odluka nije protiv jednog od njih, već u korist Partizana. Partizan je mnogo dao evropskoj košarci, igrače, trenere, sve. Tom činjenicom se ponosim“, rekao je Mijailović na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

On je objasnio da su pred klubom bile četiri opcije.

„Prva je bila da dođemo do Evrolige, ali se desio sticaj okolnosti. Ne mogu da kažem da bismo osvojili Evrokup ili ABA ligu, ali smo imali veliku šansu jer smo imali prednost domaćeg terena. Desilo se šta se desilo i živimo s tim. Druga je bila FIBA, opcija možda i najisplativija, ali niko ne zna kakva će biti situacija u privredi. Zato je bilo bolje da se obezbedi sigurnije finansiranje. Razmišljali smo i uopšte da ne igramo Evropu. Naše mesto je uz elitu, daćemo sve od sebe da ponovimo sezonu i izborimo plasman. Nastavićemo da se borimo, biće teška godina. Drago mi je što smo sačuvali jedinstvo“, rekao je Mijailović.

On je dodao da su prekidom sezone Efes i Partizan najviše izgubili, ali da za odluku Evrolige koja je doneta ne možu da ga kaže da je sportska nepravda, kao i da zbog toga u Partizanu nisu frustirani, već su razumeli situaciju.

„Partizan kao nijedan drugi klub nije imao priliku da se dokaže na diplomatskom polju. Pregovora nije bilo, zato što niko nije izgubio mesto u Evroligi. Odluka je takva kakva je, ostalo je isto kao što je bilo. Mi nemamo moć veću od klubova sa desetinama miliona budžeta. Naša snaga je u imenu, navijačima, uspesima“.

Podsetio je i na to da su crno-beli bili za nastavak sezone sve vreme

„Sve vreme smo bili za nastavak sezone, iako su postajali stalni spinovi da smo mi hteli nešto drugo. Mi smo od tri kluba koji je glasao da se sezona nastavi i u ABA i u domaćoj ligi. Hteli smo da se igra kad se uslovi stvore“, poručio je predsednik Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.