U trendu

Molde napravio iznenađenje večeri, Napoli bez milosti

Fudbaleri norveškog Moldea napravili su najveće iznenađenje prvog kola Lige Evropa, pošto su u gostima pobedili Fenerbahče sa 3:1.

Novi i skupi tim Fenerbahčea imao je veći posed lopte, imao je više šutova ka golu i inicijativu, ali je Molde davao golove. Norveška ekipa povela je u 36. minutu iz penala koji je izveo Tomi Hoiland, a izjednačio je Nani samo šest minuta kasnije.

Molde je u 53. minutu ponovo poveo, kada je Hoiland centrirao, a Mohamed Eljunusi iz blizine smestio loptu u mrežu. Fenerbahče nije uspeo da se oporavi od šoka, kada je Martin Lines sa ivice šesnaesterca povisio na 3:1.

Vitor Pereira je reagovao izmenama, a Eljunusi je u 84. minutu dobio drugi žuti karton, ali ni to, ni četiri minuta nadoknade nisu pomogli Feneru da dođe bar do boda.

U drugoj utakmici Grupe A, Ajaks je na svom terenu izvukao bod protiv Seltika golom Lasea Šenea u 84. minutu meča, tako da je Molde sam na prvom mestu.

Borusija Dortmund je na svom terenu gubila protiv Krasnodara, ali je u nadoknadi vremena došla do pobede. Pavel Mamaev je u 12. minutu doveo rusku ekipu u vođstvo posle pasa Fjodora Smolova.

Borusija je imala dve dobre šanse, ali je izjednačila u nadoknadi vremena prvog poluvremena, kada je Matijas Ginter iz blizine smestio glavom loptu u mrežu nakon centaršuta Džu-ho Parka.

Dortmund je ređao šanse, a do konačne pobede je došao u trećem minutu nadoknade, a akteri drugog gola samo su zamenili uloge: Ginter je centrirao, a Park je glavom smestio loptu u mrežu za 2:1, i 10. uzastopnu pobedu Borusije ove sezone.

U drugoj utakmici Grupe C, PAOK i Gabala su odigrali 0:0.

U najatraktivnijoj utakmici prvog kola Grupe B, Bordo i Liverpul odigrali su 1:1 u Francuskoj. Goste je u vođstvo doveo Adam Lalana u 65. minutu, a izjednačio je Žusi u 81.

Napoli je zaboravio loš početak Serije A i nije imao milosti prema Brižu u prvom kolu Grupe D, pošto je pobedio sa 5:0. Već do 25. minuta bilo je 3:0, posle golova Hosea Kaljehona u 5. i 19, kao i pogotka Žoržinja u 25. minutu.

Kaljehon je u 77. minutu završio het-trik, a u strelce se upisao i Marek Hamšik u 53. minutu.

Mitjiland i Legija odigrali su odličan meč, a danska ekipa je pobedila autogolom Mihala Kučarcžika u 60. minutu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.