U trendu

Morinjio će nedostajati Premijer ligi

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da je Premijer liga pretrpela veliki gubitak otpuštanjem Žozea Morinja iz Čelsija.

Morinjo i Čelsi su u četvrtak sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata ekipe, koja je u 16 kola pretrpela devet poraza i nalazi se na bod od zone ispadanja.

Pelegrini i Morinjo su se često verbalno sukobljavali, a trener Sitija je posle osvajanja šamponske titule Čelsija prošle sezone, rekao da Portugalac želi da „preuzme zasluge za sve“. Pelegrini je prošle sezone kritikovao Morinja da Čelsi igra defanzivan fudbal.

„To je teška situacija. Premijer liga je izgubila važnog trenera. Možda se ne slažem sa njim o mnogim stvarima, ali nije moj neprijatelj. Njegov odlazak je loša stvar za Premijer ligu“, rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

„Ne radi se o tome da li meni nedostaje, već da će nedostajati Premijer ligi. Premijer liga je bolja sa Morinjom“, dodao je Pelegrini.

Britanski mediji preneli su da je danas u London na pregovore sa Čelsijem doputovao Holandjanin Gus Hidink, koji je 2009. godine već predvodio taj tim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.