U trendu

Morinjo: Mislim da će Ibrahimović ostati i sledeće sezone

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da misli da će fudbaler Zlatan Ibrahimović i sledeće sezone igrati za taj klub. 

Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted, s kojim je potpisao jednogodišji ugovor, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Švedski fudbaler je postigao 26 golova u 38 utakmica ove sezone, uključujući i dva u jučerašnjoj pobedi protiv Sautemtpona od 3:2, u finalu Liga kupa.

„Nikada ne molim igrača da igra za moj tim, ali svi želimo i verujemo da će (Ibrahimović) ostati još jednu sezonu. Nikada ne molim igrača da potpiše ugovor. Ali, ako je potrebno, navijači mogu da odu do njegove kuće i ostanu tamo tokom cele noći“, rekao je Morinjo, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ibrahimović je juče osvojio 32. trofej u karijeri. On je na Vembliju postigao golove u 19. minutu iz slobodnog udarca i pobedonosni u 87. minutu. Gol za Junajted postigao je i Džes Lingard u 38. minutu, dok je dvostruki strelac u Sautemptonu bio Manolo Gabijadini, u 45. i 48. minutu. On je postigao gol i u 11. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Morinjo je saradjivao sa Ibrahimovićem i u Interu.

„Zlatan je dobio utakmicu pošto je bio izvanredan. Kada je otišao u Barselonu (iz Intera 2009) bio sam veoma tužan. Znam kakav je potencijal. Samo smešan igrač dolazi u Englesku ako nije uveren da tu može da igra. Ko o tome bolje zna? Ni ja, ni vi. Kada je odlučio da dodje ovde, znao je da je spreman. To nije moja zasluga, već njegova“, naveo je Morinjo.

Ibrahimović je rekao da je u svakom klubu osvojio trofej.

„Ovo mi je 32. trofej. To sam predvideo. Nastavljam. Uživam u Engleskoj. Što si stariji, više ceniš trofej. Zbog ovoga sam došao, da pobedjujem a to i radim“, rekao je tridesetpetogodišnji Ibrahimović. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar