U trendu

Mrkela: Znamo šta nam je činiti, neće nam biti lako

BEOGRAD – Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je danas da potencijalni rivali crveno-belih u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Pjunik i Didelanž zaslužuju poštovanje i da srpski prvak neće imati lak posao na evropskoj premijeri.

„Kada igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, onda tu nema lakih protivnika. Svaki šampion države zaslužuje ogromno poštovanje i težak je rival, a takav je slučaj i sada sa Pjunikom i Didelanžom. Imaju naš respekt i maksimalno ćemo pristupiti tom dvomeču, jer znamo šta nam je činiti. U obavezi Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu i svesni smo toga“, izjavio je Mrkela za oficijelni sajt Crvene zvezde i dodao:

„Neće biti lako, ali želimo da prođemo i verujem da će ekipa uspeti to da ostvari. Dobro smo ušli u sezonu, svesni smo da nas čekaju veliki izazovi u avgustu, takođe i publika prepoznaje trenutak i sve više ljudi je na stadionu. Spremni smo za evropske izazove“.

Zadovoljan žrebom bio je i legendarni Dragan DŽajić, treća Zvezdina zvezda.

„Treba da budemo zadovoljoni kada se uzme u obzir koga smo sve mogli da izvučemo na žrebu i nadam se da je i trener Stanković zadovoljan, da je i on to želeo. Iz svog iskustva mogu da kažem `prvo skoči, pa reci hop`, ali dolaze dve utakmice u kojima imamo dobru šansu da prodemo dalje i nadam se da ćemo je iskoristiti“, izjavio je DŽajić.

Četvrta Zvezdina Zvezda Vladimir Petrović Pižon pozvao je na oprez.

„Potencijalni protivnici su korektni, možemo sa obe ekipe da igramo, ali ne smemo da se opustimo, jer svaki rival može da napravi problem, ako se olako shvati. Žreb je doneo ono što smo priželjkivali, jer je svakako moglo i gore. Pozitivna stvar je da je kod nas prvenstvo počelo i da igrači ulaze u formu, što se videlo i posle prve dve utakmice“, rekao je Petrović.

Pjunik će sutra (18.00) dočekati Didelanž u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a posle revanša 26. jula u Luksemburgu biće poznato ko će na megdan Crvenoj zvezdi.

Srpski šampion biće domaćin u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za elitno takmičenje 2. ili 3. avgusta, a revanš će se odigrati nedelju dana kasnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar