U trendu

Muslin od danas u Francuskoj: Na skeneru reprezentativci

Selektor Srbije Slavoljub Muslin danas odlazi u Francusku gde će ostati nekoliko dana. Jedan od glavni razloga posete francuskoj prestonici jeste činjenica da kao i većina fudbalskih stručnjaka koji imaju francusku licencu za rad, ima obavezu obnjavljanja dozvole za rad na svake tri godine. Ujedno, posle trodnevnog seminara u Parizu, gde će se sresti sa mnogim kolegama, koji danas rade u najjačim evropskim klubovima, Slavoljub Muslin će posetu tom delu Evrope iskoristiti da pogleda još neku utakmicu, jer vremena do objavljivanja konačnog spiska igrača za duel sa Gruzijom je sve manje.

Do nastavka kvalifikiacija i važnog duela u Tbilisiju, koji je na programu 24. marta, naš selektor ima obavezu da napravi pravi izbor u odabru igrača, jer opšte je uverenje da od tog meča umnogome zavisi i dalja sudbina našeg tima.

– Putujem u Pariz zbog mojih ličnih obaveza, a ujedno ću iskoristiti da odem i do Belgije kako bih na delu još jednom pogledao neke naše fudbalere za koje smatram da mogu da konkurišu za spisak fudbalera za nastavak kvalifikacija. Gledaću u Brisleu meč između Anderlehta, za koji nastupaju Ivan Obradović i Uroš Spajić protiv Genta, čiji dres nosi Stefan Mitrović. Poznato je da su i moji saradnici na svojim radnim zadacima. Goran Đorović je prošlog vikenda gledao meč španskog prvenstva: duel Selte i Osasune kao i susret u portugalskom šampionatu: Braga – Benfika. Pre toga formu reprezentativaca su pratili i Zoran Filipović i Mladen Krstajić, istakao je Muslin.

Fudbalski savez Srbije kao i svi ostali savezi pod okriljem Evropske fudblske unije (UEFA) imaju obavezu da dve nedelje ranije pošalju spisak igrača za narednu utakmicu kvalifikacija. To pravo će iskoristiti i naš savez, pa će kako je i najavljeno, selektor Slavoljub Muslin saopštiti spisak igrača za prvu utakmicu u ovoj godini, 9. marta.

– Praktično moj stručni štab je u punoj pripravnosti od prvog dana ove godine. Znamo šta su nam prioritetni zadaci. Zato, manje – više, imamo jednu formiranu grupu fudbalera, ali, kao što je poznato, u sportu je uvek neophoda nova selekcija igrača.To praktično znači da svaki fudbaler ima šansu da se nametne, zaključio je Muslin, koji je od dolaska na kormilo našeg nacionalnog tima uspeo da postavi nove standarde, da vrati veru u reprezentaciju i što je još važnije: ostavi Srbiju u ozbiljnu trku za Rusiju!

Dragan Todorović: Ništa ne prepušta slučaju, selektor Srbije Slavoljub MuslinFudbalerke spremne za

dvomeč sa Bih u ZeniciSelektor naše ženske kadetske reprezentacije u fudbalu Suzana Stanojević, čije izabranice u martu očekuje važan kvalifikacioni turnir za prvenstvo Evrope u Češkoj, kao i predstojeći mečevi protiv Republike Irske, Škotske i Mađarske, odredila je 18 fudbalerki za prijateljski dvomeč sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine koji će se 25. i 25. ovog meseca igrati u Zenici. Na tom spisku su: Jovana Petrović, Sara Cetina, Jovana Miladinović, Milica Denda, Anđela Krstić, Nikolina Batinić, Natalija Drobnjak, Tijana Josić, Mirjana Penić, Ivana Trbojević, Maja Ćirić, Sara Savanović, Emilija Živković, Agata Cvetković, Jovana Agbaba, Nikolina Plavšić i Milica Bulatović.

Okupljanje je zakazano za  danas u Staroj Pazovi a odlazak je planiran za 24. februar.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar