Nadal odbrusio novinarima kad su ga pitali za Novakovu formu

Kako prenose sportski mediji, prvi teniser sveta Rafael Nadal više nema dilemu da se Novak Đoković vratio na nivo na kojem je bio pre dve godine.

Đoković je prošlog meseca osvojio Vimbldon, u polufinalu eliminisao upravo Nadala, a Španac je na pitanje novinara da li veruje da Novak može da bude kao pre povrede, kratko odgovorio:

„Osvojio je Vimbldon pre nekoliko nedelja – da li očekujete nešto više? To je to“, rekao je Nadal pred Masters u Torontu.

I sam Nadal je tokom karijere pravio nekoliko pauza i svaki put se vraćao na vrh.

„Bio sam u toj situaciji nekoliko puta tokom svoje karijere, ne samo jednom. Znam kako sve funkcioniše. Jedino što vam je potrebno jeste zdravlje, a ako ste motivisani da se vratite, nećete zaboraviti kako se igra tenis“.

On je istakao da su ljudi sumnjali u Novaka i njega, ali da ga to nikada nije previše zanimalo.

„Sumnja drugih ljudi? Ne, meni nije potrebna spoljašnja motivacija da budem na terenu svakoga da sa istom dozom strasti. To je moj lični motiv. Čak i ja sam imao sumnje, to je deo sporta i života. Sumnja je dobra po mom mišljenju, ako je nemate, onda ste arogantni jer u realnom svetu nije sve tako savršeno“, zaključio je Nadal.

3 komentara
  1. Vlada

    Dobro je da ima takvih poput njega.

  2. Anonimni

    Ovako nesto ne bi Roger rekao ni kad bi ga uzarenim gvozdjem mucili. Covek je naprosto egomanijak, i sve sto nema veze sa njegovom licnom promocijom i NOVCEM ga naprosto ne zanima. AKO NESTO NJEMU ODGOVARA, ne interesuju ga drugi. Ako on servira za 5 sekundi i ima razmene do 5 udaraca, ne interesuje ga sto drugi razmene po 30 udaraca u poenu i sto im treba vise od 25 sekundi da se priberu za naredni poen. Cak ce i NICIM IZAZVAN da kritikuje Nadala i Noleta da su prekoracivali vreme u svojim mecevima. Cak i kad su se teniseri zalili da ima previse turnira i da ne mogu da se odmore i da se zato povredjuju (verovatno misle na masterse, jer svako ima pravo da ide na seljacke turnire tipa 250 ako zeli, pa i u Mojkovcu ako se odrzava), NJEMU, velikom Rogeru je sve OK. Ali je zato kao pizda uvek birao na kom ce turniru igrati, evo sad preskace i po mesec dana, naprosto ga briga za sve osim slave, a to je da osvaja SLEMOVE i da zivi od slave. Zacudo, niko ne ceni Novakovu i Nadalovu iskrenost i postenje, svi vole manijaka Rogera. Voleo sam ga i ja, ali kad sam shvatio da je narcis 1000%, promenio sam misljenje.

  3. Blajbi

    Nadal je veliki sportista i veliki coivek.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike