Napad na srpskog sudiju: Mažić je morao da isključi Haru, džaba mu video tehnologija (video)

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić našao se na meti kritika posle finala Kupa konfederacija. Mažić je vodio finalni meč u Sankt Peterburgu između Nemačke i Čilea (1:0). Srpski sudija je kritikovan zbog situacije iz 61. minuta meča kada je Čileanac Gonzalo Hara udario Nemca Tima Vernera. Mažić je prekinuo meč i konsultovao video tehnologiju (VAR), a onda je Čileancu pokazao samo žuti karton.

„Jednom prostom odlukom Mažić je naneo ogromnu štetu kredibilitetu sistemu FIFA video asistencije za sudije (VAR) i ostavio gledaoce zbunjene odlukom da ne sankcioniše isključenjem udaranje laktom“, navodi ESPN.

Selektor Nemačke Joakim Lev tvrdi da je Čileanac morao da dobije crveni karton.

„Mislim da je zaslužio crveni karton. Ako je sudija video incident, trebalo je, morao je da ga isključi“, rekao je Lev.

„Šalio sam se da će mu sigurno dati žuti karton kada je krenuo da gleda snimak. To nije čak ni za crveni, nego za ljubičasti. Očigledno je. VAR je haotičan i smešan“, izjavio je bivši engleski reprezentativac Li Dikson, a prenose mediji.

„I dalje ne shvatam VAR. Ako moraš da doneseš odluku i prekineš utakmicu, to mora biti nešto što potpuno menja meč“, istakao je bivši igrač Liverpula i Španije Luis Garsija.

„Trebalo je da Hara dobije crveni karton. Pitam se da li je sudija tokom pauze odlučio da oba tima moraju imati po 11 igrača u finalu. Nema drugog objašnjenja“, zbunjen je bivši napadač Liverpula i Aston Vile Sten Kolimor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.