U trendu

Nastavlja se Super liga, Partizan dočekuje Rad

Utakmicama petog kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a u Beogradu je na programu gradski derbi izmedju Partizana i Rada.

Za vikend će se igrati sedam utakmica, pošto je duel Crvene zvezde i Napretka, koji je danas trebalo da se igra, odložen zbog obaveza beogradskog kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan će u nedelju od 19 časova na svom terenu igrati protiv Rada i želi da pobedi kako bi se primakao vodećim ekipama na tabeli. Crno-beli u utakmicu ulaze posle jučerašnje pobede nad Nordsjelandom (3:2) i plasmana u baraž za Ligu Evropa.

Ekipa Zorana Mirkovića ima dve pobede u četiri kola i zauzima šesto mesto na tabeli sa sedam bodova. Rad je vezao dve pobede posle početna dva poraza i sedmi je na tabeli sa šest bodova.

Fudbaleri Spartaka igraju u nedelju od 17 časova kao domaćini u Kuli protiv Radničkog iz Niša i pokušaće da prekinu niz od tri poraza. Kao i Partizan, i Spartak je sinoć igrao treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je takmičenje završio porazom od Brondbija ukupnim rezultatom 1:4.

Radnički želi dobar rezultat protiv Spartaka kako bi ostao u vrhu, pošto je trenutno drugi sa devet bodova, tri manje od Crvene zvezde. Spartak je 14. na tabeli sa tri boda.

Fudbaleri Vojvodine igraju u subotu od 20 časova na svom terenu protiv Bačke i pokušaće da ostvare prvu pobedu u prvenstvu. Novosadjani imaju tri boda na 12. mestu na tabeli, dok je Bačka deveta sa pet bodova i poslednje tri utakmice je bez poraza.

Trećeplasirani Čukarčki će u subotu od 19 časova kao domaćin igrati protiv Proletera, a takodje u Beogradu, sat vremena kasnije, Voždovac će dočekati Dinamo iz Vranja, koji će tražiti prve bodove u ligi.

Fudbaleri Mladosti igraju u subotu od 20 časova u Lučanima protiv pretposlednjeg Zemuna, koji još nema pobedu, a dan kasnije u istom terminu Radnik će u Surdulici dočekati Mačvu.

Utakmice petog kola Super lige Srbije:

Subota:

Čukarički – Proleter (19.00)
Voždovac – Dinamo (20.00)
Vojvodina – Bačka (20.00)
Mladost – Zemun (20.00)

Nedelja:

Spartak – Radnički (17.00)
Partizan – Rad (19.00)
Radnik – Mačva (20.00)

Crvena zvezda – Napredak (odloženo)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.