U trendu

Novak s pravom revoltiran (foto)

Uprkos tome što je bilo 17 časova i što je sunce jako sijalo, reflektori su se uključili na meču trećeg kola Australijan opena između Novaka Đokovića i Denisa Šapovalova.

To je delom poremetilo koncentraciju prvog tenisera sveta, a obrazloženje je bilo da su tako tražili vlasnici TV prava. Razgovarajući sa srpskim novinarima, Novak je istakao da bi sami teniseri trebalo da budu uključeni u proces odlučivanja kada je reč o takvim stvarima, kao i da je prečesto prioritet to što televizija želi u određenom trenutku.

“Meni se to ne dopada… Kao neko ko je u Savetu igrača, svestan sam važnosti TV prava, to doprinosi boljitku našeg sporta i nama teniserima stvara bolje uslove jer se sport popularizuje. Sa druge strane, nekako se previše daje prioritet televiziji. Ispada da treba da prihvatimo i da se povinujemo šta god oni da kažu i to je to. Baš me interesuje šta će se sad dogoditi i planiram da razgovaram sa organizatorima turnira. Nisam bio jedini kojem su ti reflektori smetali, i Denisu su, mada jesam bio glasniji u vezi sa time“, kaže Đoković.

Novak nije govorio konkretno samo o toj situaciji, već se prisetio još jedne iz prošlosti istakavši da je televizija važna, ali da su jednako važne i želje igrača.

“Šta god da kažu – igraj u devet ujutru jer hoće televizija… Bilo je takvih slučajeva u prošlosti, sećam se kada sam finale Sinsinatija igrao u 11 ujutru uprkos tome što sam prethodno veče sa Nadalom igrao polufinale u 21.00, sećam se kao juče da je bilo… I onda treba s Federerom u 11.00 jer televizija koja je prenosila može samo u taj termin nekako da obezbedi za direktni prenos tenisa“, ističe Novak i dodaje:

“Razumem, vi ljudi ste novinari – ne poznajem taj svet kao vi, ali poštujem ga jer dopunjujemo jedni druge. Ipak, neke stvari treba da se regulišu, recimo pre takvih odluka da se konsultuju sa igračima. Ne znam zbog čega se uskraćuju igrači u celom procesu odlučivanja kada je reč o takvim stvarima. Sve ostalo u redu, i vi i mi radimo da ovaj sport bude bolji“.

Đoković u četvrtom kolu Australijan opena za suparnika ima Danila Medvedva iz Rusije, protiv kojeg vodi sa 2-0 u međusobnim okršajima.

(Saša Ozmo, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar