U trendu

Obradovićeva poruka navijačima: Da se niko iz Reala ne oseća neprijatno

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović još jednom je danas pozvao navijače crno-belih da sa utakmice protiv Real Madrida u utorak pošalju lepu sliku.

„Šta bih ja voleo – da naši navijači shvate da je ovo deo sporta, igrači su pričali između sebe i na tome treba da se završi“, rekao je Obradović, prenosi klub na društvenim mrežama.

„Mi smo u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo Reala. Mislim da i mi u Beogradu to treba da uzvratimo, da se nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala ne oseća neprijatno, nego da iz Beograda pošaljemo sliku kakva je uvek bila na našim utakmicama“, istakao je Obradović.

Košarkaši Partizana pobedili su u četvrtak uveče u Madridu ekipu Reala sa 95:80 i poveli sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige, a nakon što utakmica nije odigrana do kraja.

Minut i 40 sekundi pre kraja utakmice došlo je do velike tuče na terenu, nakon što je Serhio Ljulj napravio grublji prekršaj na Kevinu Panteru, koji je odgovorio. Igrač Reala Geršon Jabusele je nakon toga rvačkim zahvatom oborio Dantea Egzuma, koji se povredio.

Disciplinski sudija Evrolige juče je saopštio kazne, pa je tako Geršonu Jabuseleu izrečena suspenzija od pet utakmica, kapiten Partizana Kevin Panter je kažnjen sa dve utakmice, dok su po jedan meč suspenzije dobili Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

Treća utakmica ove serije na programu je u utorak u Beogradskoj areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.