U trendu

Održan žreb za Olimpijadu školske omladine u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) održaće se od 19. do 22. maja u Zrenjaninu, uz učešće više od 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca, njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

Danas, na Medujnarodni dan fizičke aktivnosti, u Gradskoj kući u Zrenjaninu organizovana je svečanost na kojoj je određen raspored takmičenja i obavljeno žrebanje.

Svečanosti je prisustvovalo više istaknutih sportista, osvajača olimpijskih medalja, kao i predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, lokalne samouprave, Sportskog i Saveza za školski sport, a sve ih je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina i potpredsednik Organizacionog odbora Simo Salapura.

„Sport i škola su veoma bitni i značajni faktori našeg društvenog razvoja i lokalne samouprave, nama je jako bitno da, kroz ovakve manifestacije i kroz agendu Evropskog grada sporta promovišemo te aktivnosti u što većoj meri. Zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i sekretaru Basti, koji pružaju značajnu podršku gradu Zrenjaninu, kada su u pitanju projekti koji se tiču razvoja sporta, ne samo u organizaciji značajnih sportskih manifestacija, već i kroz unapređenje sportske infrastrukture“, rekao je Salapura, podsetivši da je Zrenjanin grad sporta, s dugom i bogatom tradicijom, sa 24 olimpijske medalje.

Žrebanje je vodio generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine i direktor SOŠOV Jovan Lekić, a u tome su mu pomogli Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, podsekretarka Aranka Binder, osvajači olimpijskih medalja Momir Rnić, Milorad Stanulov i Dejan Majstorović, odbojkaš David Mehić i drugi.

Zrenjanin će po treći put biti domaćin najveće sportske smotre mladih Vojvodine, a takmičenja će se održati u 15 sportskih disciplina, u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, konkurenciji dečaka i devojčica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar