U trendu

OKS snažno uz najboljeg sportistu sveta Novaka Đokovića

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražlžava snažnu podršku najboljem sportisti sveta – našem Novaku Đokoviću.

„Svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek je negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili“, navodi se u saopštenju OKS.

Pored toga, Đoković je osvedočeni humanitarac i filantrop koji je uvek i bez razlike pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna, ističu iz OKS.

„Ponašajući se na taj način i na terenu i van njega, uvek je delovao u skladu sa najčistijim ljudskim principima i u korak sa olimpijskim vrednostima. Upravo zato Olimpijski komitet Srbije poziva na podršku četvorostrukom učesniku Olimpijskih igara i osvajaču bronzane olimpijske medalje iz Pekinga u momentu kada doživljava najveću ljudsku i sportsku nepravdu“

On je sportskim dostignućima, ponašanjem i odnosom prema ljudima u Australiji od prve godine kada je nastupao na jednom od najprestižnijih teniskih turnira, dokazao koliko poštuje zemlju domaćina, običaje, ali i pravila koja su stavljana pred njega i druge sportiste, smatraju u OKS.

„Najoštrije osuđujemo postupke vezane za nastup Novaka Đokovića na turniru u Australiji i smatramo da najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav tretman i odnos. Posebno smo razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta“, rekao je predsednik OKS Maljković.

Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak, dodao je Maljković.

„Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo“, poručio je Maljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno, zaključuje se u saopštenju OKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar