Oproštaj od Dejana Brdjovića

Odbojkaš i trener Dejan Brdjović, koji je iznenada preminuo u Beogradu u 49. godini, sahranjen je danas u rodnoj Žiči.
Pre sahrane, kojoj je prisustvovalo više stotina rodjaka i prijatelja Dejana Brdjovića, održana je komemorativna sednica u sali Skupštine grada Kraljeva.

Trener srpske odbojkaške reprezentacije i kluba Crvena zvezda Bogdan Sretenović rekao je da je Brdjović bio istinski vodja.

“Bio je u pravom smislu reči sposoban za velike poduhvate, i bio je istinski vodja”, rekao je Sretenović.

Bivši reprezentativac Željko Tanasković govorio je o zajedničkim momente iz odbojkaške karijere sa Brdjovićem, posle čega je rekao kako nikada ne bi zaigrao odbojku da je znao da će se na takav način rastati sa njim.

“Da sam znao da ću se ovako oprostiti sa tobom, nikada ne bih igrao odbojku”, kazao je Tanasković.

Komemorativnoj sednici povodom smrti Dejana Brdjovića prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog, Sportskog i Odbojkaškog saveza Srbije i predstavnici brojnih gradova.

Od Brdjovića su se oprostili i njegovi saigrači Željko Tanasković, Andrija Gerić, braća Vladimir i Nikola Grbić, Vladimir Batez, Igor Vušurović, Slobodan Boškan, Djordje Djurć, Vasa Mijić, Veljko Petković, kao i brojni igrači i treneri sa kojima je radio.

Dejan Brdjović je rodjen u Kraljevu 1966. godine i bio je kapiten reprezentacije SR Jugoslavije. U dresu nacionalnog tima je odigrao 300 utakmica.

(Beta)

Ostavite komentar