U trendu

Orlovi ponovo lete: Fudbaleri Srbije pregazili Litvaniju

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Litvaniju sa 4:1 (3:0), u utakmici kvalifikacija za EURO 2020.

Pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“, dva gola postigao je Aleksandar Mitrović, u 20. i 34. minutu, a upisali su se i Luka Jović u 35 i Adem Ljajić u 92. minutu.

Strelac za Litvance bio je Arvidas Novikovas u 70. minutu iz penala.

U drugom meču B grupe, Ukrajina je savladala Luksemburg sa 1:0.

Ukrajinci vode na tabeli sa 10 bodova, Luksemburg i Srbija imaju po četiri, Portugalija dva, a Litvanija bod.

Srbija nastavlja kvalifikacije 7. septembra protiv Portugalije u Beogradu, a tri dana kasnije sledi gostovanje Luksemburgu.

Krstajić: Bitno je da odemo na EURO, sa mnom ili bez mene

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je večeras da je ekipa pobedom protiv Litvanije (4:1) pokazala jedinstvo nakon blamaže u Ukrajini i da je sada najbitnije podržati ekipu da posle 20 godina ode na EURO, sa njim ili bez njega na klupi.

„Nije nam bilo lako posle Ukrajine. Čestitam igračima, ekipa se izdigla, pokazala karakter i kvalitet i ostala u trci za prva dva mesta u grupi“, rekao je Krstajić na konferenciji za medije.

On je dodao da je profesionalac i da će obavljati funkciju selektora sve dok ljudi iz FS S ne odluče suprotno.

„Nismo se iskupili, Ukrajina se desila, dešava se i drugima, digla se velika fama, nama je bilo najteže. Ovo je bila dobra reakcija, igrači su pokazali jedinstvo. Čekamo septembar i idemo dalje. Bitno je da podržimo ove momke, sa mnom ili bez mene, da odemo na EURO posle 20 godina. Brazil je izgubio od Nemačcke 7:1, pa nije bilo ovako kao nama posle Ukrajine“, poručio je Krstajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.