U trendu

Otkazan omladinski turnir „Football Friends“ u Foči

FOČA – Ovogodisnji 16. Međunarodni omladinski (U17) fudbalski turnir „Football Friends“ u Foči, koji je trebalo da se odrzi od 31. jula do 2. avgusta otkazan je zbog globalne pandemije virusa COVID-19, koja je učinila da se otkažu ili odlože mnoga značajna sportska takmičenja u svetu.

„Ovaj turnir, kao svojevrsni praznik sporta, mladosti i prijateljstva iz godine u godinu je uspeo da postavi grad Foču na fudbalsku mapu Evrope i sveta i da postane više nego turnir na kome igraju mladi fudbaleri. „Football Friends“ je već danas simbol ne samo Foče, već i dobre organizacije, posvećenosti i saznanja da fudbal zaista može da bude mnogo, mnogo, više od igre“, izjavio je idejni tvorac turnira Zoran Avramović.

Prema njegovim rečima, iz zahvalnosti klubovima koji su već potvrdili učešće imamo jasnu poruku – za nas je strpljenje umetnost nadanja, a verujemo da strpljivom čoveku vreme brzo prolazi, a sledeća, 2021. je nova šansa da se ponovo sretnemo.

„Želimo da istaknemo da odlaganje turnira nije, niti sme biti shvaćeno kao odustajanje, neigranje nije, niti sme biti prihvaćeno kao razočarenje. U očekivanju susreta 2021. privremeno razdvojeni da bismo opet bili zajedno, bliži za zelju što skorijeg susreta, sad više nego ikad pre treba da ostanemo odgovorni i budemo solidarni“.

Na kraju Avramović ističe da je možda dobar momenat da se podsetimo da je moto „Football Friends“ od samog osnivanja 2005. bio:

„Verujem da u životu nema samo pobeda i poraza, da postoji i disanje, gledanje i slušanje i reč, i ljubav i prijateljstvo i običan život koji zavisi samo od nas“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.