U trendu

Pakjao protiv Vargasa u novembru u Las Vegasu

Filipinski bokser Meni Pakjao potvrdio je danas da će 5. novembra u Las Vegasu boksovati protiv WBO šampiona u velter verziji Džesija Vargasa.

„Da, borba će se održati. Pristao sam na 5. novembar i meč sa aktuelnim svetskim prvakom u verziji WBO Džesijem Vargasom. Boks je moja strast. Nedostajalo mi je sve što sam radio u sali i ringu“, rekao je Pakjao.

Pakjao je naveo da će ceo trenig kamp premestiti u svoju zemlju, kako bi mogao da obavlja i posao senatora, kao što je obećao tokom predizborne kampanje.

On će od 8. do 10. septembra boraviti u Los Andjelesu na promotivnoj turneji, a posle toga će se sa svojim timom vratiti  Manilu.

Pakjao je u aprilu posle pobede nad Amerikancem Timotijem Bredlijem saopštio da je završio karijeru, kako bi se posvetio političkoj karijeri. On je u senat izabran u maju.

„Boks je moj glavni izvor prihoda. Ne mogu da se oslonim na platu javnog funkcionera. Pomažem porodicu i porodicu moje supruge. Mnogi ljudi mi traže pomoć i ne mogu da ih ignorišem“, naveo je tridesetsedmogodišnji Pakjao.

Pakjao je u karijeri ostvario 58 pobeda, od kojih 38 nokautom, pretrpeo je šest poraza i imao dva neršena meča.

Vargas (27) je tokom karijere ostvario 27 pobeda, od kojih 10 nokautom i pretrpeo je jedan poraz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.