U trendu

Partizan siguran protiv MZT-a u Beogradu

Košarkaši Partizana pobedili su u subotu uveče u Beogradu MZT iz Skoplja sa 91:76 (24:24, 23:18, 16:14, 28:20), u 15. kolu Jadranske lige i tako zadržali drugo mesto na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Novica Veličković sa 21 poenom, dok je Adin Vrabac imao učinak od 10 poena, devet skokova i šest asistencija. Stefan Birćević dodao je 13, a  Vilijam Hečer 12 poena. Branislav Ratkovica je postigao 10 poena.

Najefikasniji u MZT-u bio je Stefan Sinovec sa 20 poena i šest asistencija.

Partizanu je ovo bila 12. pobeda u sezoni, koliko je imao i cele prošle sezone. MZT je ostao na četiri pobede.

Partizan je dobro počeo meč pred oko 4.000 gledalaca u Hali „Aleksandar Nikolić“ i poveo na početku 14:7 predvodjen Branislavom Ratkovicom, ali je MZT zaigrao bolje u odbrani, izjednačio, a onda i poveo. Najveća prednost tima iz Skoplja iznosila je četiri poena, na 18:22, ali su crno-beli do poluvremena izjednačili na 24:24.

U drugoj četvrtini je Novica Veličković poveo svoj tim do mini-serije 8:2, kojoj je Partizan ponovo stekao malo osetniju prednost, 32:26. Oba tima su do poluvremena grešila, ali su crno-beli održavali prednost i na poluvreme su otišli sa vodjstvom 47:42.

MZT je u trećoj četvrtini u dva navrata prilazio na poen zaostatka, drugi put na 57:56, ali je tada Veličković postigao trojku, a onda još tri poena sa penala za vodjstvo 53:56. Crno-beli su održavali prednost, koja je sredinom deonicepostala i dvocifrena, 72:61, posle trojke Veličkovića.

Nakon toga je Adin Vrabac dao trojku, a Veličković još jednu i Partizan je stigao do nedostižnih 16 poena prednosti, 78:62, posle čega je rutinski priveo meč kraju.

Frenk Robinson je počeo meč u petorci Partizana, ali se ubrzo uhvatio za list i pokazao klupi da ne može da nastavi. Posle toga se nije vraćao u igru, a na zagrevanju izmedju dva poluvremena je stajao sa strane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.