U trendu

Partizan večeras na svom terenu dočekuje Keln u 4. kolu LK

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana igraju večeras od 18.45 sati na svom terenu sa Kelnom u meču četvrtog kola grupe D Lige konferencija.

Partizan je pre nedelju dana u Nemačkoj ostvario pobedu od 1:0.

Trener Partizana Gordan Petrić izjavio je uoči utakmice protiv Kelna da će njegova ekipa pod punim gasom izaći na megdan rivalu iz Bundeslige.

„Oni igraju direktan fudbal, bili su i tamo ofanzivni, imali smo i tamo problema. Na nama je da njihove vrline smanjimo na minimum. Moj posao je da pripremim igrače, sutra moraju da daju pun gas, pa ćemo videti šta će biti“, rekao je Petrić.

Strateg crno-belih očekuje teži meč u odnosu na prethodni u Nemačkoj.

„U nedelju smo igrali meč protiv Voždovca gde su momci odigrali kako treba. Biće totalno drugačija nego pre sedam dana. Oni dolaze iz druge atmosfere, sada dolaze posle poraza. Mnogo teže će biti nego prošlog četvrtka. Ljudi sad očekuju od nas da bude slično kao pre sedam dana. Siguran sam da su momci svesni šta im donosi sutrašnja utakmica. Treba da zaborave meč od pre sedam dana i da dokažu da imaju kvalitet. Rekao sam im da igraju za sebe i za svoje porodice“, rekao je Petrić.

Glavni sudija meča biće Izraelac Roi Rajnšrajber, dok će njegovi pomoćnici biti David Elias Biton i Sagi Mecamber.

Trener fudbalera Kelna Štefen Baumgart izjavio je da nemački klub očekuje pobedu protiv Partizana.

„Sigurno je da će nam nedostajati naši navijači. Ovde bi ih bilo između pet i šest hiljada. Moramo da pobedimo u Beogradu, ako želimo napred. Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu. Ovo je stadion dostojan poštovanja. Očekujemo eksploziju na terenu sutra. Bundesliga nam je najvažnija, jer predstavlja sve ono zbog čega treniramo i radimo na dnevnom nivou“, rekao je Baumgart.

U drugom meču četvrtog kola grupe D od 21 sat će se sastati Nica i Slovačko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar