U trendu

Pavlović: Važno je da Srbija pobedi Švedsku i Norvešku

BEOGRAD – Fudbaler Salcburga Strahnja Pavlović izjavio je da očekuje pobede u predstojećim mečevima protiv Švedske i Norveške u Ligi nacija.

Srbija će u subotu dočekati Švedsku u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Norveške u Oslu u mečevima Četvrte grupe Divizije B Lige nacija.

„Jedva smo čekali da se ponovo okupimo i igramo za reprezentaciju. Imamo dve utakmice koje su jako bitne i dobre provere pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Cilj nam je da u poslednje dve utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine“, rekao je Pavlović.

Meču između Srbije i Švedske moći će da prisustvuju samo deca osnovno školskog uzrasta zbog kazne UEFA. Podršku fudbalerima daće i brojne šskole fudbala iz Srbije.

„Velika je šteta što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam deca iz Osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svetsko prvenstvo u Kataru“, rekao je srpski fudbaler.

On je istakao da mu mnogo znači poverenja selektora Srbije Dragana Stojkovića.

„Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu. Bio sam najmlaji u ekipi sve do ovog okupljanja, sada je taj epitet preuzeo Stefan Mitrović“, dodao je Pavlović.

Utakmica između Srbije i Švedske biće odigrana u subotu od 20.45 sati na stadionu Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.