U trendu

Piksi: Portugal ili mi? Da vidimo ko je bolji

LISABON – Srbija je došla da pobedi i ode na Mundijal, a siguran sam da ni Portugal neće igrati na nerešen rezultat, ko bude bolji, putovaće u Katar, poručio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči meča odluke u Lisabonu.

„Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji“, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je dodao da ima iznenađenje za Portugalce.

„Možete da očekujete sve, ali u jedno sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom“.

Kako je naveo, napadački stil igre sigurno neće menjati.

„Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata“, poručio je Piksi.

Prema njegovim rečima, „svakako je da su Portugalci u prednosti jer im igra bod, jer su domaćini i jer imaju Kristijana Ronalda, ali…“.

Prednost Portugala je, kako je rekao, u domaćem terenu i u tome što mu odgovara i remi.

„Ronaldo može i sa jednom nogom da odluči utakmicu. Nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu.Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi“, zaključio je Stojković.

Utakmica između Portugala i Srbije igra se sutra od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.