U trendu

Pobede Kopenhagena i Anderlehta, remi Rostova i Junajteda

Fudbaleri Kopenhagena pobedili su večeras na svom terenu Ajaks sa 2:1, dok je Anderleht na gostovanju sa 1:0 savladao APOEL, a Rostov i Mančester junajted igrali su nerešeno 1:1 u prvom utakmicama osmine finala Lige Evropa.

Kopenhagen i Ajaks su u prestonici Danske odigrali veoam neizvesnu utakmicu, a gosti iz Holandije su i pored poraza uspeli pred revanš da obezbede dobar rezultat.

Danski tim poveo je golom Ramusa Falka Jensena posle samo 28 sekundi, da bi Ajaks u 32. minutu pogotkom Kaspera Dolberga stigao do izjednačenja.

Nerešenim ishodom otišlo se na pauzu, da bi Kopenhagen do nove prednosti, a kasnije se ispostavilo i trijumfa došao u 60. minutu golom Andreas Kornelijus koji je iskoristio centaršut Petera Ankersena.

Srpski reprezentativac Andrija Pavlović je nastupao od 63. minutu za Kopenhagen.

Podjednako neizvesnu utakmica odigrana je na Kipru izmedju APOELA i Anderlehta, a belgijski tim je uspeo da trijumfuje i tako pred revanš dodje na korak od plasmana u četvrtfinale Lige Evropa.

Jedini gol na utakmici postigao je Hikolaje Stanču u 29. minutu.

Srpski reprezentativc Uroš Spajić odigrao je ceo meč za Anderleht, dok je Ivan Obradović utakmicu presedeo na klupi.

Mančester junajted je na gostovanju u Rusiji došao do prednosti u 35. minutu golom Henriha Mhitarijana na sjajnu asistenciju Zlatana Ibrahimovića, ali je Rostov u nastavku susreta preuzeo inicijativu i veoma brzo stigao do izjednačenja.

Izjednačujući pogodak za Rostov postigao je Aleksandr Buharov u 53. minutu. On je prihvatio jedno dubinsko dodavanje Timofeja Kalačeva i potom preciznim udarcem savladao Serhija Romera.

Revanš utakmice osmine finala igraće se 16. marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.