U trendu

Rađen: Vraćam se mnogo iskusniji

Srpski vaterpolista Nikola Rađen izjavio je da će se vratiti u bazen kao iskusniji igrač i poručio da još ne razmišlja o reprezentaciji.

Rađen posle odluke Suda za arbitražu u Lozani da mu suspenziju zbog dopinga smanji sa četiri na dve godine stiče pravo povratka 17. februara.

„Čovek se uči se na greškama. Ali najvažnije što se nisam zatvorio u četiri zida, radio sam, trenirao. Počeo da radim posao u „Wind sportu“ kojim ću se baviti posle karijere. Maksimalno sam iskoristio ovaj period i to je najvažnije“, rekao je Rađen novinarima u Beogradu.

On je dodao da je sada najvažnije da pronađe klub i otkrio da ima ponude iz Nemačke, Grčke i Srbije.

„Imam pravo da se priključim ekipi tri meseca pre isteka kazne. Jedva čekam da se vratim u bazen“.

Na pitanje da li razmišlja o povratku u reprezentaciju trofejni vaterpolista je rekao: „Ima vremena za to. Zna se ko odlučuje. Prvo da zaigram, ali naravno da sam za reprezentaciju uvek tu. Tamo su moji prijatelji“.

Rađen je objasnio i razloge zašto je njegova žalba usvojena.

„Kazna je smanjena jer sam govorio istinu i ništa nisam sakrivao. To je bilo presudno u odluci CAS. Povezali smo događaje, sa utakmicama i dokazano je da doping nije uzet zbog pobošljanja sportskih dostignuća“, zaključio je Rađen.

Rađen je pozitivan na kokain na doping testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara 2015. godine u Svetskoj ligi, kao i 14. aprila iste godine u Kruševcu protiv Rusije.

FINA je zbog toga suspendovala Rađena na četiri godine, a vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom bio je šampion Evrope i višestruki šampion Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.