U trendu

Radonjić: Iskustvo iz Arene da prenesemo u „Pionir“

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se nada da će njegova ekipa biti na visokom nivou kao iz nekih prethodnih sjajnih partija, kada su pobeđeni velikani evropske košarke, kako bi slavila protiv Galatasaraja u Beogradu u 23. kolu Evrolige.

„Dueli sa Galatasaraj uvek imaju posebnu težinu zbog događaja u Istanbulu. Nadam se da neki elementi neće uticati na naš kvalitet igre. Već smo igrali protiv njih posle ubistva našeg navijača Marka Ivkovića u Beogradu, Galatasaraj je bio bolji i pobedio nas. Verujem da će i sada biti skoncentrisani i odgovorni, a mi bismo trebali da iskoristimo prethodno iskustvo i odigramo dobro“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Aleksandar Nikolić.

Crnogorski trener navodi da će biti teško protiv kvalitetnog i iskusnog protivnika, posebno jer crveno-beli i dalje osećaju posledice brojnih povreda.

„Želja nam je da budemo bolji od Galatasaraja, čeka nas zahtevna i ozbiljna utakmica. Galatasaraj je krenuo sa porazim, ali posle promena mnogo bolje funkcioniše, što dokazuje pobede nad Barselonom i Makabijem, čak od 40 razlike. Opterećenja su velika, juče su trenirali Volters i Bjelica, ali Dangubić i dalje ne trči. Lazić ima problem sa ramenom posle udarca u finalu Kupa i videćemo kasnije kakva je situacija“.

Prema njegovim rečima svaki meč nosi posebnu važnost i težinu, pa tako nije želeo da izdvaja sutrašnji protiv tima iz Istanbula.

„Ako oni igraju dobro, a mi ne, savladaće nas i idemo dalje. Što se tiče tabele i važnosti, ne bih da ponavljam viđenja pre početka sezone. Za sada je sve izvanredno, želimo da pobedimo svakog, ali iznećemo i druge ishode“, poručio je Radonjić.

On nije želeo da se bavi mogućim provokacijama, odbacivši da može biti problema van terena i istakao da veruje u dobru organizaciju utakmice.

Utakmica Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se sutra od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar