najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Regionalna liga u boksu kreće naredne godine

Bokserski savez Srbije (BS S) najavio je početak regionalne lige u kojoj bi učestvovali klubovi iz zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Kako je na konferenciji za medije povodom potpisivanja ugovora između BŠ i Fakulteta za sport Nikola Tesla Univerziteta Union i izrade Strategije za razvoj boksa istakao predsednik BŠ Dragan Ignjatović za učešće u regionalnoj ligi, osim srpskih, zainteresovani su klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“BŠ će inicirati osnivanje lige, s obzirom na to da je teško da realizujemo našu ligu i nadam se da ćemo to uspeti do sledeće godine. Očekujem da u ligi bude najmanje sedam klubova”, izjavio je Ignatović.

Na konferenciji predstavnici BS S i Fakulteta za sport najavili su zajednički rad na vraćanju boksa na stare staze uspeha, kao prvi cilj postavljen je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zatim i borba za olimpijsku medalju.

“Očekuje nas veliki posao, strategija će biti gotova do kraja godine, a pošto je Radna grupa dosta jaka, uveren sam da ćemo napraviti dokument koji će moći da se primenjuje”, rekao je Dragan Atanasov, profesor na Fakuletetu za sport.

Ugovor su potpisali predsednik BS S Dragan Ignjatović i dekan Fakulteta Ivanka Gajić, dok je osnivač Fakulteta za sport Bojan Sekulić naglasio tradiciju koju boks ima u Srbiji i želju za povratak u borbu za olimpijske medalje.

U Radnoj grupi nalaze se: Dragan Atanasov, Danilo Ivanović, Slobodan Kačar, prof. dr Zoran Ćirković, Dragan Karanović, Dragan Vasiljević, Dragan Ignjatović, Dragoljub Radović i Antonio Ahel.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike