U trendu

Ristić: Nece biti lako pred punom dvoranom protiv Čeha

PRAG – – Nece biti lako igrati pred punom dvoranom protiv Čeha, ali dacemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, rekao je košarkaški reprezentativac Srbije Dušn Ristić nakon trijumfa nad selekcijom Holandije na startu Evropskog prvenstva, a uoči današnjeg meča sa domaćinom grupe u Pragu (17.30).

Srbija je savladala Holandiju rezultatom 100:76, a debitant na velikom takmicenju u dresu reprezentacije Dušan Risti, postigao je 11 poena i imao šest skokova.

„Većim delom utakmice, Holandija je igrala veoma čvrsto i dobro. Čini mi se da je tridesetak minuta bilo egal, ali mi smo uspeli da ostvarimo komforniju prednost i poslednjih 10 minuta smo odigrali na višem nivou. Zategli smo odbranu i stigli do povoljnog rezultata“, rekao je Ristić i dodao da ce sve ekipe u ovoj grupi imati motiv više protiv naše reprezentacije:

„Holanđani su bili maksimalno motivisani da igraju sjajno protiv nas, kao što će i verovatno svaka ekipa u ovoj grupi. Mislim da ćemo dobiti najbolje verzije svih timova protiv kojih budemo igrali. Imajuci u vidu da je ovo bila prva utakmica, smatram da smo uradili dobar posao, ali se nadam da cemo u nastavku igrati mnogo bolje“, istakao je Ristić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.