najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rusi dan pre odlazak na takmičenje zamenili ceo hokejaški tim

Hokejaška reprezentacija Rusije za igrače do 18 godina zamenila je ceo tim, dan pred odlazak na Svetsko prvenstvo u SAD, preneli su večeras mediji u obe zemlje.

Igrači su izbrisani sa zvaničnog sajta i zamenjeni su grupom članova reprezentacije do 17 godina.

Američki i ruski mediji povezali su ovaj slučaj sa dopingom, odnosno sa supstancom meldonijum, koja je zabranjena od 1. januara i koja se često koristila u uskom sportu.

Predsednik Hokejaškog saveza Rusije Vladislav Tretjak rekao je, medjutim, da je to “taktička odluka stručnog štaba”.

“Zamolio bih vas da ne širite glasine i nagadjate o tome šta se dogodilo”, kazao je on.

Selektor tog nacionalnog tima Vitalij Prohorov, koji je takodje sklonjen sa spiska, odbio je da komentariše situaciju sa smenom.

“Neću da govorim zašto je doneta takva odluka. Neka to komentariše Savez”, kazao je on Tasu.

Dnevnik Komersant piše, pozivajući se na različite neimenovane izvore, da je uzrok promene ekipe primena zabranjenog preparata meldonijum, čija je još jedna žrtva juniorska hokejaška reprezentacija.

Prema tim izvorima, upravo zbog bojazni da će mnogi hokejaši biti otkriveni da su uzimali taj preparat, odlučeno je da se ne vode u SAD.

Komersant piše da se meldonijum aktivno koristio u ruskom hokeju.

Član uprave Omladinske hokejaške lige German Skoropupov izjavio je da hokejaši juniorske reprezentacije nisu mogli da uzimaju zabranjene preparate.

Tas navodi, pozivajući se na neimenovani izvor da je unutrašnje testiranuje hokejaša bilo nemoguće sa praktične tačke gledišta, i da je verzija o tome izmišljena.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike