U trendu

Ruska 15-godišnja senzacija: prelepa klizačica donela prvo zlato Rusiji (video)

Senzacionalan nastup jednako tako senzacionalne 15-godišnje Aline Zagitove doneo je Rusiji, koja na Zimskim igrama u Pjongčangu nastupa bez zastave i himne, nakon pet srebra i osam bronzi, prvu zlatnu olimpijsku medalju.

Zagitova je bila najbolja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju, u slobodnom delu osvojila je 156,65 bodova, ukupno 239,57 bodova za prvo mesto ispred sunarotkinje Evgenije Medvedeve i Kanađanke Ketli Osmond.

– Iskreno, ruke mi se još tresu od uzbuđenja. Još ne verujem da sam olimpijska prvakinja – rekla je mlada Ruskinja, koja zlato nije mogla da proslavi sa zastavom Rusije i himnom zbog doping skandala koji je otkriven nakon Igara u Sočiju.

Poslednji put su zlato i srebro osvojile dve klizačice iz iste države pre 20 godina, na igrama u Naganu 1998. godine,  a to su bile Amerikanke Tara Lipinski i Mišel Kvan. Inače, Lipinski je bila 26 dana mlađa od Zagitove kad je osvojila zlato pa je Ruskinja postala druga najmlađa olimpijska pobednica u istoriji.

– Bila sam jako nervozna pre nastupa, svi su očekivali zlato od mene i Evgenije i evo, donele smo zlato i srebro – rekla je Zagitova, koja će u maju napuniti 16 godina i koja obara rekord za rekordom.

Njen ceo nastup u Pjongčangu možete pogledati ovde.

https://www.youtube.com/watch?v=4NvN6cCB7Ss&t=1s

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar