U trendu

Sane: Malo mi je žao Šalkea…

GELZENKIRHEN – Krilni napadač Mančester Sitija Leroj Sane, junak pobede nad Šalkeom (3:2) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, priznao je da mu je delimično krivo što je rastužio matični klub.

Šalke je sve do 85. minuta vodio 2:1, pre nego što je Sane odličnim udarcem iz slobodnog udarca izjednačio, a Rahim Sterling doneo preokret „građanima“.

„Pomalo sam tužan zbog Šalkea, bila je sjajna atmosfera, kao i uvek. Šalke je bio baš dobar, dobro se branio, ali smo na kraju postigli tri gola i to je najvažnije. Siti nikada ne odustaje, uvek se bori“, rekao je Sane za BT Sport.

Sane, koji je upravo iz Šalkea prešao u Siti pre dve i po godine, odao je priznanje njegovoj ekipi na upornosti i pored isključenja Nikolasa Otamendija pola sata pre kraja.

„Držali smo se zajedno i sa desetoricom. Uzeo sam „slobodnjak“ i iskoristio priliku za kasnija tri boda. Bili smo pod pritiskom, ali smo izdržali i na briljantan način pokazali koliko sjajnu i klupu imamo“, podsetio je Sane da je ušao u igru u 78. minutu umesto strelca prvog gola Serhija Aguera.

Revanš meč u Mančesteru igra se 12. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.